fotoklotter

2012-06-26
15:55:13

Elina 18 år
En kompis fyllde år i torsdags, så när hon hade kalas på lördagen fixade jag 2 avtecknade bilder på hennes ponny Muscot. Tänkte att jag lägger upp dom så ni får se hur de blev. Hoppas ni också gillar dem :)
Enjoy :)
 

2012-06-25
16:22:08

Sommarbildstävling
Syrran har lyckats övertala mig att ställa upp i en fototävling den här gången. Den bästa sommarbilden var temat. Så jag skickade in en bild på en hennes söta dotter, känns som det går bättre med det än med en på mig ;)
Den första har syrran skickat in och den andra ställde jag upp med. Gå gärna in och släng in röst.
Enjoy =)
 
https://apps.vizibly.se/hooks/sv/like/4724/919b119fada5929c0d1a12e2df09b986f17f91ff/
 
 
 

2012-06-21
16:11:09

Kärlek
En del kärlek behöver inte några ord...

2012-06-20
16:02:48

Nalle
Kan man bli mer avslappnad? :)
 

2012-06-19
15:51:06

Chilla
Som min syster (du hittar henne på stallcypress.blogg.se :D där hon skriver om sitt liv som ryttare och småbarnsförälder) brukar säga; Chilla Ylva, chilla. Och det är vad jag ska göra. Jag o sköldpaddan :)

2012-06-18
15:37:42

En hammare mot glas
Ibland så krävs det att något verkligen ska hända för att man ska börja ta tag i saker och ting. Något som får en att hoppa till, bli rädd, bli arg, förvånad, chockad eller bara reagerar. Något som får en att vakna upp och tänka till.
Som om någon slog en hammare mot glas.

2012-06-17
15:48:50

Att Hoppa
Ibland måste man hoppa, även om man inte vågar, bara för att se om linan håller. För man är ju ingen liten lort som "skorpan" i "bröderna lejonhjärta" säger.
En bild från förra året i augusti på Jim Carrey på omslaget till "Yes man".
Enjoy :)

2012-06-16
15:44:22

Svart o vitt
Just nu tecknar jag mkt i blyerts för att lära mig hantera skuggorna i varje bild. Detta gör att jag gör om bilderna på datan till svart/vitt för att göra det enklare för mig. Färgerna jag har blir ju då vitt, grått eller svart. Inte minsta tillstymmelse till färg. Så vare sig t.ex. hästen är brun, grå eller svart - så blir det en mörk ton. Sen kan man ju inte bara kladda en stor svart fläck (definitivt frestande ibland) men det är ju inte det som är tanken, utan vi ska ha in reflexer i det oxå då. Detta har tagit en del träning och nu för tiden gör jag på det sättet att jag lägger på en mörk grå heltäckande grundfärg. Lägger till mer blyerts på de mörkare partierna. Och sedan suddar jag fram glans. Här är 2 exempel på 2 mörka hästar. Den med ryttare är från februari i år och den andra gjorde jag färdigt häromdagen.
Enjoy =)

2012-06-15
15:26:48

Sommar :)
Är det inte sommarkänsla med lyckliga hästar på sommarbete så säg :)


2012-06-14
21:34:00

Man slutar aldrig lära sig
Jag tog upp tecknandet igen ordentligt för snart 3 år sedan, bara för att jag fick lite mer tid igen och började sakna det. Sedan dess har det bara producerats bilder i ojämn takt, men block har fylts till bredden och när de varit fulla har jag hittat annat att kladda på. Men när jag nu ser på bilder från för 3 år sedan så ser jag skillnad. Att bilderna blir bättre och bättre. Jag ser idag vilka saker jag missat, vad hade kunnat göra bättre och hur jag hade kunnat få bilden mer levande. Jag lär mig helt enkelt genom massor av träning. Genom att våga prova tekniker och bilder jag inte vågat innan för att jag tyckt det verkat för svårt. Men allting är svårt, tills man tränat så mkt att man en dag bara vet hur man ska göra. Och den känslan är outbytbar.
Hittade en bild som är runt 2 år iaf.
Enjoy :)
)

2012-06-13
15:35:17

På väg
Jag kan teckna djur (de flesta, de jag inte kan tränar jag upp mig på) och människor, men har den senaste tiden velat lära mig att teckna landskap oxå. Så jag kan göra landskapet till en del av helheten av bilder med personer eller djur i om inte annat.
Den här bilden är tecknad ur en bok jag håller på att lära mig just teckna landskap ur. Jag gillar den här bilden för känslan den ger mig, för att den påminner mig om barndomens bilresande semestrar. Fast då borde det nog oxå ha varit ett takräcke ovanpå. Fullastat.
Just det jag gillar med den här bilden är att den visar bara en bil på väg, någonstans, i all sin enkelhet. Man kan inte se varifrån den kom eller vart den ska åka härnäst. Bara just att den är på väg. Någonstans.

2012-06-12
20:23:13

Vatten
Jag älskar att vara vid vattnet. Finns inget ställe jag kan koppla av så vid som jag gör där. Alltså verkligen slappna av. Helt enkelt göra ingenting alls. Men att teckna vatten, det är någon slags hat/kärlek där. Tycker det är så svårt att få till det med skuggor och skiftningar. Att få djup i det. Speciellt nu när jag bara tecknar med blyerts, men det gör jag ju just för att lära mig skugga på ett riktigt sätt. Fast att måla vatten får mig att vilja börja använda färger igen, fast frågan är då mer - vilka slags färger? Å då menar jag verktyg, som olja o akvarell. För just färgen på havet, den skiftar ju hela tiden, från klaraste blått till mörkaste svart.
Här är några bilder jag gjort med vatten, några av dem är tecknade ur en bok för hur man lär sig just teckna vatten.
Enjoy :)
Jag älskar att vara vid vattnet. Finns inget ställe jag kan koppla av så vid som jag gör där. Alltså verkligen slappna av. Helt enkelt göra ingenting alls. Men att teckna vatten, det är någon slags hat/kärlek där. Tycker det är så svårt att få till det med skuggor och skiftningar. Att få djup i det. Speciellt nu när jag bara tecknar med blyerts, men det gör jag ju just för att lära mig skugga på ett riktigt sätt. Fast att måla vatten får mig att vilja börja använda färger igen, fast frågan är då mer - vilka slags färger? Å då menar jag verktyg, som olja o akvarell. För just färgen på havet, den skiftar ju hela tiden, från klaraste blått till mörkaste svart. Det är nog just därför jag är så facinerad av det.
Här är några bilder jag gjort med vatten, några av dem är tecknade ur en bok för hur man lär sig just teckna vatten.
Enjoy :)
:

2012-06-07
15:36:34

Dörrar
En stängd dörr är bara stängd...
... tills vi öppnar den.
Om det nu inte råkar vara en svängdörr i drag :)

2012-06-04
15:24:46

Att se
För några år sedan fick jag för mig att fota grannens kor på bete som omväxling. Resultatet blev ett par roliga bilder av en ko som gillade att göra miner. Bilderna har jag använt efter det ett par gånger, bl.a. som ett gäng skämtbilder en gång. Har nu målat av en av bilderna och lägger upp den här. Och det är väll som de säger, om man vill se det roliga här i livet så ser man det överallt.
Enjoy :)