fotoklotter

2012-07-12
15:46:52

Humor
Om man ser på allting här i världen med lite humor och glimten i ögat så blir allt så mkt roligare :)
 

2012-07-10
15:52:44

Glädje
Glädje kan vara så här enkel :)
 

2012-07-09
16:12:29

Propositioner

En av de saker jag tränar mest på, både medvetet och omedvetet är att få till propositionerna i bilden. Att inte någon del blir för liten eller stor jämfört med resten. Det svåra är när jag har uppe en bild på datorn jag ska teckna av och jag börjar, men måste avbryta och kanske fortsätta senare. Då får jag se till att nästa gång när jag ska fortsätta, att jag har bilden lika mkt inzoomad då som sist. Annars är det jättelätt att det blir fel. Jag tecknar av alla delarna i samma storlek som på bilden framför mig, men om bilderna har varit olika inzoomade, blir ju resultat därefter och därmed ojämnt. Ju fler saker jag ska teckna på ett och samma papper, desto svårare, och viktigare, blir det att det är lika mkt inzoomat. Annars är det lätt hänt att hela motivet blir helt annorlunda än det var tänkt. Så för att undvika det är det bästa sättet tror jag att då och då stanna upp och se på vad man tecknar och kolla så att alla propositioner verkar stämma överrens med varandra. Om inte annat så kan man utnyttja det och göra det en riktigt rolig bild om inte annat. Lägger upp en bil från förra vintern med ett hästekipage. För just ekipage tycker jag kan vara krångliga att få till propositionerna med, att ryttaren inte ser för liten/stor ut, eler hästen för den delen.

Enjoy :)

 

 

 


2012-07-08
08:46:52

Riktigt gammalt :)
Idag kan jag erkänna att "Jo, jag kan teckna". Jag hade jättesvårt för att gå ut och göra reklam för att jag tecknar av åt andra för jag har aldrig tyckt att jag varit tillräckligt bra. När min syster frågade om jag inte ska prova det så har jag bara sagt att jag måste bara träna lite till. Så hösten för 2 år sedan bad jag tjejerna i stallet om att mejla mig sin bästa bild på sig och en av hästarna. Jag tecknade av dem och gav bort dem i julklapp till dom. De blev jätteglada och efter det vågade jag mig på att efterhand visa mina bilder utanför familjen. Och bara på de 2 åren har jag utvecklats. 
Men hur är det då med bilderna innan? En kompis kom och fråga mig häromdagen om jag inte hade några gamla bilder. Jag har några som jag gjort sedan jag var 15 hemma, resten ligger antagligen på en vind i Småland. Men egentligen ville jag fortfarande inte visa dessa bilder, för de är inte bra. Eller 1 av 50 är bra. Så i blocken har det förekommit ren massproduktion bara för att jag tränat och tränat och tyckt det varit så roligt. För jag tecknar inte för att jag har blivit bra på det. Jag kan teckna för att jag tycker det är så roligt. Så imorse satt jag åter igen med de gamla bilderna framför mig och insåg att alla som kommer och säger till mig att jag tecknar så fint, och jag svarar att alla kan, bara man tränar och de säger att de inte har tålamod eller att de inte kan, kanske faktiskt ser att det viktigaste är just tålamod. De här bilderna jag lägger in nu är från 03 & 04 och bilden på ögat var min höjdpunkt av alla bilder jag tecknade de åren... Jag hoppas att alla som läser det här inlägget inser att alla kan, bara man vill! 
Enjoy :)
 

2012-07-07
08:09:44

Förebilder
När jag var liten såg jag upp till tecknare som Lena Furberg och Jennifer Bell, ganska naturligt eftersom jag hållit på med hästar nästan hela mitt liv och de är 2 av de mest kända hästtecknarna. Den första teckna ju för både "Min Häst", "Ridsport" och en hel del reklamblad som har med djur överhuvudtaget att göra. Den andra tecknar för bokklubben Pollux (jag tror den existerar ännu?) och vet jag iaf har gett ut en bok om teckning. 
När man blivit lite äldre har man stött på nya personer som inspirerar en. 3 av de som har imponerat mig starkt är Beverly Dolittle som målar helt fantastiska bilder. Hon har en helt egen stil och är orginalet till alla som försöker sig på samma sak. Hon får motiven att smälta in i helheten. Kolla gärna in hennes bilder på den här addressen:
http://www.firstpeople.us/pictures/art/odd-sizes/pt/Season-Of-The-Eagle-520x800.htmlEn annan riktigt duktig konstnär är Jan Kunster (ska vara ett tyskt y istället för u) som sikatar in sig på hästen och ryttare i sitt samspel, Han målar inget ansikte på ryttare direkt, så att vem som helst ska kunna känna känslan av att vara där ett med hästen. Du kan hitta några av hans bilder här:
http://www.petazon.com/price/category/Equestrian-Art/3.html
Sen har vi Fredo. En kille som är totalt outstanding. Han tecknar sådant som man har svårt att tro kan vara på riktigt. Eller han är inte den enda som gör sådana här bilder, men den enda jag finner som har sitt namn med på bilderna. Han tecknar i 3D genom att bara skugga fram det. De här bilderna tycker jag alla bör se.
http://fredoart.deviantart.com/
Enjoy :)

2012-07-06
19:29:34

Rakt, böjt och skuggor
Jag vet inte hur många av er som läser den här bloggen som själva tecknar, målar eller bara skapar med vad ni har, men jag vet att alla som skapar gör det för att de försöker få fram en känsla med det de gör. Så är det iaf för mig. Om jag inte för tillfället har så att det är något speciellt jag ska teckna, t.ex. någon som beställt eller något jag tänkt ge bort. Då letar jag antingen upp något motiv jag behöver träna på eller något som ger mig en skänsla jag gillar och vill få fram så pass att även andra ska kunna känna det. Att jag tecknar av mkt har med att göra att jag vill kunna teckna vad som helst, vad jag än blir tillbedd. Att helt enkelt inte känna, nej, det där klarar jag inte av. Här är några bilder jag har tecknat av ur en lärobok om hur man tecknar. Just de här 2 är 2 olika sorters skuggmotiv. Den ena med tyger i olika material och den andra med skillnaden i skuggor på något mjukt och något hårt, trä i det här fallet. Skuggans nyans, hur den faller osv. Och jag avslutar med att säga, det finns inga dåliga sätt att lära sig något på.
Enjoy :)
 

2012-07-05
18:58:24

Missens Stol
I helgen när det blev 50 års fest och hela huset behövde städas rent inför efterfesten i mitt place. Fick slänga ut missens stol för att få ut en del katthår och komma åt golvet. Misse kände sig förnedrad och la sig helt enkelt i sin stol. Utomhus.
Här är hon :)

2012-07-04
17:14:01

Syrran 25 år
Idag fyller syrran år, men det blev firande redan i söndags då de idag rullar iväg med lastbilen fylld av hästsaker från HL för att sälja på en stor ponnytävling neråt i landet. Så i söndags gav vi henne hela familjen en av de fräckaste cyklar jag sett på länge. Lägger faktiskt ut en bild här på henne och cykeln, för den här cykeln måste ses. 
Men då jag ville ge henne något extra fixade jag några avteckningar till henne oxå. Lägger ut dem här med så att ni får se.
Enjoy :)
Och hoppas du får en härlig födelsedag syster!
 
 
 

2012-07-01
09:40:46

Take it easy
Efter ett grymt roligt 50-års kalas (Jag och Tesan fyllde tillsammans 50 år) med våra härliga vänner som förgyllde våran kväll och ställde upp på strapatserna vi hade ordnat så blir det idag en dag då det bara blir till att chilla lugnt :)
Lägger upp en bild avtecknad från en bild jag tog med mobilen när det var en härlig kväll vid vattnet.
Enjoy :)